Які мікроби можуть спричинити харчове отруєння?

Існує кілька груп бактерій, здатних викликати харчові отруєння: кишкові бактерії (сальмонели, дизентерійна паличка, умовно хвороботворні ентеробактерії), стафілококи, клостридії (зокрема, збудник ботулізму).

Найвідоміші харчові інфекції, що викликаються мікроорганізмами – сальмонельоз, шигельоз (бактеріальна дизнетерія), ієрсиніоз, кампілобактеріоз, листериоз, інфікування кишковою паличкою (Escherichia coli) та ін..

Отруїтися продуктами харчування можна, якщо: не дотримуватись правил приготування та зберігання страв; не мити руки перед їжею; не захищати продукти харчування від мух та інших комах.

Пестициди, нітрати, нітрити, нітрозаміни, солі важких металів, циклічні вуглеводні та ін. Озерна риба деяких районів світу в окремі роки.Схожі