Які овочі покращують пам'ять?

Овочі та зелень: брокколі, часник, селера, петрушка, хрін. Крупи та злаки: гречка, бурий рис. Рослинні олії та горіхи: мигдаль, волоський горіх, лляна олія.

Апельсини, мандарини, лимони, грейпфрути багаті на флавоноїди. Ці з'єднання покращують здатність до навчання та зміцнюють пам'ять. Флавоноїди здатні захистити нервові клітини від ушкоджень, мінімізуючи зниження інтелектуальної активності.

Зелені листяні овочі. Листова зелень, така як капуста, шпинат та брокколі, багата на корисні для мозку поживними речовинами, такими як вітамін К, лютеїн, фолієва кислота і бета-каротин. Дослідження показують, що ці рослинні продукти можуть допомогти уповільнити зниження когнітивних здібностей.

Тому важливо приділяти увагу правильному харчуванню, щоб забезпечити мозку достатню кількість вітамінів, мінералів та жирних кислот.

  • Які продукти підтримають мозок:
  • Жирна риба Вірний друг мозку. …
  • Льняна олія Багато Омега-3 також і в олії, зокрема, в лляній. …
  • Шоколад …
  • Яйця …
  • Грецькі горіхи