Які овочі та фрукти підвищують тиск?

Які овочі та фрукти підвищують тиск?

Буряк, щавель, морква, полуниця, смородина, малина, кизил, шовковик (багаті залізом та флавоноїдами). Гречана каша, вівсянка, бобові культури містять велику кількість заліза, вітаміни групи В і підвищують артеріальний тиск.

Продукти, що підвищують тиск

  • Сіль …
  • Цукор.
  • Продукти з насиченими та трансжирами.
  • Молочні продукти високої жирності.
  • Консервовані, заморожені продукти та напівфабрикати.
  • В’ялене м’ясо …
  • Солоні закуски.
  • Мариновані продукти

Серед інших фруктів, що підвищують тиск, варто відзначити:

  • гранат;
  • абрикос;
  • інжир;
  • чорнослив;
  • біла чи синя злива;
  • манго;
  • банани;
  • цукрове яблуко;