Буряк, щавель, морква, полуниця, смородина, малина, кизил, шовковик (багаті залізом та флавоноїдами). Гречана каша, вівсянка, бобові культури містять велику кількість заліза, вітаміни групи В і підвищують артеріальний тиск.
Продукти, що підвищують тиск
- Сіль …
- Цукор.
- Продукти з насиченими та трансжирами.
- Молочні продукти високої жирності.
- Консервовані, заморожені продукти та напівфабрикати.
- В'ялене м'ясо …
- Солоні закуски.
- Мариновані продукти
Серед інших фруктів, що підвищують тиск, варто відзначити:
- гранат;
- абрикос;
- інжир;
- чорнослив;
- біла чи синя злива;
- манго;
- банани;
- цукрове яблуко;