Які овочі та фрукти підвищують тиск?

Буряк, щавель, морква, полуниця, смородина, малина, кизил, шовковик (багаті залізом та флавоноїдами). Гречана каша, вівсянка, бобові культури містять велику кількість заліза, вітаміни групи В і підвищують артеріальний тиск.

Продукти, що підвищують тиск

  • Сіль …
  • Цукор.
  • Продукти з насиченими та трансжирами.
  • Молочні продукти високої жирності.
  • Консервовані, заморожені продукти та напівфабрикати.
  • В'ялене м'ясо …
  • Солоні закуски.
  • Мариновані продукти

Серед інших фруктів, що підвищують тиск, варто відзначити:

  • гранат;
  • абрикос;
  • інжир;
  • чорнослив;
  • біла чи синя злива;
  • манго;
  • банани;
  • цукрове яблуко;