Які продукти є джерелом фенілаланіну?

Джерелом фенілаланіну є всі білоксодержащіе продукти, починаючи від страв з м'яса та птиці і закінчуючи бобовими, грибами та горіхами. Для людини середня норма її споживання на день становить 1-2 грами. У середньої людини метаболізм фенілаланіну проходить обычным образом.23 черв. 2023р.

Продукти з високим вмістом L-фенілаланіну: дикий лосось, сардини, бекон, яловичина, печінка, мигдаль. Звичайно, можна використовувати харчові добавки для одержання цих амінокислот, але отримати дофамін за їх допомогою складно.

ПРОДУКТИ З ВИСОКИМ ЗМІСТ АМІНОКИСЛОТИ ФЕНІЛАЛАНІН:

Назва продуктуЗміст фенілаланіну у 100грВідсоток добової потреби
Соя (зерно)1696 мг85%
Ікра червона зерниста1640 мг82%
Арахіс1343 мг67%
Сочевиця (зерно)1250 мг63%

Фенілаланін у промислових масштабах одержують мікробіологічним способом. Можливий також хімічний синтез (синтез Ерленмейєра з бензальдегіду, синтез Штрекера з фенілацетальдегіду) з наступним поділом рацемічної суміші за допомогою ферментів.