Джерелом фенілаланіну є всі білоксодержащіе продукти, починаючи від страв з м'яса та птиці і закінчуючи бобовими, грибами та горіхами. Для людини середня норма її споживання на день становить 1-2 грами. У середньої людини метаболізм фенілаланіну проходить обычным образом.23 черв. 2023р.
Продукти з високим вмістом L-фенілаланіну: дикий лосось, сардини, бекон, яловичина, печінка, мигдаль. Звичайно, можна використовувати харчові добавки для одержання цих амінокислот, але отримати дофамін за їх допомогою складно.
ПРОДУКТИ З ВИСОКИМ ЗМІСТ АМІНОКИСЛОТИ ФЕНІЛАЛАНІН:
Назва продукту | Зміст фенілаланіну у 100гр | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
Соя (зерно) | 1696 мг | 85% |
Ікра червона зерниста | 1640 мг | 82% |
Арахіс | 1343 мг | 67% |
Сочевиця (зерно) | 1250 мг | 63% |
Фенілаланін у промислових масштабах одержують мікробіологічним способом. Можливий також хімічний синтез (синтез Ерленмейєра з бензальдегіду, синтез Штрекера з фенілацетальдегіду) з наступним поділом рацемічної суміші за допомогою ферментів.