Які продукти не можна їсти при миготливій аритмії?

Уникайте продуктів з насиченими жирами та трансжирами, обмежте вживання червоного м'яса та вибирайте цілісні продукти, а не продукти з високим ступенем обробки, які часто містять натрій та цукор. Краще їсти більше фруктів, овочів, нежирного м'яса та риби.2 черв. 2023р.

Для цього лише варто включити до свого звичайного меню ряд продуктів:

  • Риба Особливо корисний лосось, але й форель, тунець та скумбрія не позбавлені приємних властивостей, адже в них міститься безліч корисних жирних кислот омега-3, що знижують ризик захворювання коронарних артерій.
  • Авокадо …
  • Брокколі та часник.
  • Яблука …
  • Грейпфрут

Пацієнтам із миготливою аритмією важливо знати, що зневоднення погіршує симптоми. Необхідно пити достатню кількість води та іншої рідини протягом дня, включати до раціону продукти, що містять калій та магній – фрукти, овочі, рибу, цільне зерно, боби, горіхи, зелені листові овочі (але не харчові добавки).

Спорт для профілактики появи аритмії

Продукти, що містять багато каліюПродуктибагаті магнієм
КартопляКакао
БананиКреветки
КурагаГоріхи
РодзинкиГорох