Які продукти не можна їсти за низьких тромбоцитів?

При легких формах тромбоцитопенії добрий ефект може дати дотримання дієти. Продукти, які сприяють розрідженню крові, необхідно виключити із раціону. Насамперед, це імбир, томатний сік, деякі фрукти та ягоди (цитрусові, малина, журавлина).

Для зниження рівня тромбоцитів у крові необхідно вживати продукти з високим вмістом магнію, аскорбінової та яблучної кислоти. Також варто додати в раціон продукти, що розріджують кров: часник, морепродукти, обліпиха, журавлина, брусниця, чорниця, помідори, лляна та оливкова олія, мигдаль, гречка.

Коли кількість тромбоцитів знижено, ви наражаєтеся на ризик виникнення кровотечі. … Не приймайте:

  • aspirin або препарати, Що містять aspirin;
  • нестероїдні протизапальні препарати (nonsteroidal anti-inflammatory drugs, NSAIDs), такі як ibuprofen (Advil®, Motrin®) та naproxen (Aleve®);
  • вітамін Е.

Найбільш затребуваними ліками для підвищення рівня тромбоцитів є:

  1. Діцинон. Найбільш поширений лікарський препарат для лікування тромбоцитопенії. …
  2. Дезоксирибонуклеат. …
  3. Вікасол. …
  4. Тромбопоетин.