Які продукти не можна їсти за пухлини мозку?

Уникати вживання їжі, забрудненої афлатоксинами та пліснявими грибками (квасоля, горіхи, насіння, хліб із терміном реалізації). Уникати частого вживання м'ясних та рибних консервів, а також копчених продуктів. Уникати вживання надмірно гарячих напоїв.

Уникайте висококалорійних продуктів та напоїв із високим вмістом цукру. Намагайтеся споживати менше продуктів із консервантами та високим вмістом солі. … Що варто їсти рідше:

  • Рафіновані вуглеводи. …
  • Жири. …
  • Оброблене м'ясо та червоне м'ясо. …
  • Консерванти.

При раку лікарі також рекомендують включити в раціон такі продукти:

  • картопля, перець та квасоля;
  • аґрус, шипшина, плоди глоду;
  • яблука, персики;
  • петрушка кріп;
  • гречка, рис коричневих сортів, овес, ячмінь;
  • базилік, селера, шпинат;
  • пастернак, сочевиця, горох, коріандр;
  • хрін, диня, ріпа, баклажани, редька;

У щоденному раціоні хворих на рак, особливо при значному зниженні ваги, обов'язково повинні бути яйця. Білки, що легко засвоюються, містяться і в молоці і молочних продуктах. Споживання 0,25-0,5 л молока покриває значну частину потреби організму у вітамінах та мікроелементах.