Уникати вживання їжі, забрудненої афлатоксинами та пліснявими грибками (квасоля, горіхи, насіння, хліб із терміном реалізації). Уникати частого вживання м'ясних та рибних консервів, а також копчених продуктів. Уникати вживання надмірно гарячих напоїв.
Уникайте висококалорійних продуктів та напоїв із високим вмістом цукру. Намагайтеся споживати менше продуктів із консервантами та високим вмістом солі. … Що варто їсти рідше:
- Рафіновані вуглеводи. …
- Жири. …
- Оброблене м'ясо та червоне м'ясо. …
- Консерванти.
При раку лікарі також рекомендують включити в раціон такі продукти:
- картопля, перець та квасоля;
- аґрус, шипшина, плоди глоду;
- яблука, персики;
- петрушка кріп;
- гречка, рис коричневих сортів, овес, ячмінь;
- базилік, селера, шпинат;
- пастернак, сочевиця, горох, коріандр;
- хрін, диня, ріпа, баклажани, редька;
У щоденному раціоні хворих на рак, особливо при значному зниженні ваги, обов'язково повинні бути яйця. Білки, що легко засвоюються, містяться і в молоці і молочних продуктах. Споживання 0,25-0,5 л молока покриває значну частину потреби організму у вітамінах та мікроелементах.