Які продукти тригери мігрені?

До продуктів, які можуть спровокувати напад мігрені, належать червоне вино, пиво, темний шоколад, тверді сорти сиру, цитрусові, горіхи, продукти, що містять консерванти, фастфуд. Голод також може провокувати мігрень. Тому важливо їсти регулярно і збалансовано (наприклад, дотримуючись середземноморської дієти).

До продуктів-тригерів мігрені відносяться: ковбаси та сосиски; оселедець, ікра та копчена риба; м'ясо свинини, дичину, субпродукти (печінка, нирки, зоб, мізки); солоні та мариновані продукти та оцет; деякі сорти сиру (чеддер, «Брі» та ін.); продукти, що містять дріжджі (особливо свіжий хліб); шоколад (молочний та гіркий); …

Чинники, які провокують напад мігрені: Алкоголь (особливо червоне вино) Гормональні: менструація, овуляція, замісна гормональна терапія естрогенами, оральні контрацептиви. Психологічні: стрес, тривога, депресія, втома, розслаблення після стресу. Погодні зміни.

10 продуктів, викликають головний біль

  • Напої, що містять кофеїн – чай, кава, кола. …
  • Витримані сири – блакитний сир, бри, чеддер, англійський стилтон, фета, горгонзола, моцарелла, мюнстер, пармезан, швейцарський. …
  • Алкоголь – один із основних провокаційних факторів мігрені.