Які продукти відновлюють мієлін?

Для того, щоб побудувати оболонки для створення нервових волокон, мозок також потребує жирової речовини під назвою мієлін. Омега-3 олії (містяться в основному в жирній рибі, в волоських горіхах, гарбузовому і лляному насінні) підтримують необхідний рівень мієліну.2 лют. 2023р.

Урідінмонофосфат (УМФ) є речовиною групи нуклеотидів – це низькомолекулярні структурні елементи організму, які відіграють фундаментальну роль у процесах метаболізму. Урідінмонофосфат є незамінним компонентом, що сприяє регенерації нервового волокна, відновленню пошкоджених мієлінових оболонок нервів.

Жирні кислоти, що містяться в лляній та соєвій олії, гарбузовому насінні, авокадо, рибі (лосось, форель, скумбрія, оселедець) допомагають мозку будувати мієлінові оболонки; жири покращують функціонування мозку, суглобів та серця, а їх низький вміст в організмі може бути пов'язаний із втратою пам'яті.

Однак не існує способу відновити мієлінові оболонки нервових клітин та повернути їм функціональність. Потенціал для цього є — в осередках демієлінізації накопичуються попередники олігодендроцитів (клітин, які утворюють оболонки нейронів у центральній нервовій системі), проте ті не розвиваються.