Яким має бути раціон харчування?

Сніданок має становити 25-30% калорійності щоденного раціону, обід – 30-35%, на вечерю має припадати 20-25%.. У проміжках між їдою влаштовуйте перекушування: їжте фрукти, салати і нежирні молочні продукти. Основа раціону (близько 2/3) – продукти рослинного походження: овочі, фрукти та зернові.29 лист. 2023р.

Складання плану живлення

  1. Складіть план із страв на тиждень. …
  2. Шукайте нові рецепти. …
  3. Намагайтеся їсти одну й ту саму страву не більше двох разів на тиждень. …
  4. Намагайтеся готувати такі страви, які можна їсти і наступного дня. …
  5. Вважайте калорії. …
  6. У вас завжди мають бути альтернативні варіанти.

Існує кілька основних правил здорового живлення: Їжа повинна включати 4 складових, необхідних організму: білки, жири, вуглеводи і харчові волокна. Пити більше води. Вибирати продукти з розумом. Є лише тоді, коли відчувається почуття голоду.

Що вважатимуться правильним? Це їжа, яка дає нашому організму всі необхідні речовини та обов'язково містить білки, жири, вуглеводи, вітаміни та мікроелементи.. (Такі улюблені чіпси, пирожки і газування "на жаль і ах" не відповідають цьому визначенню, але це не означає, що їх не можна взагалі, див.