Який алкоголь краще не заважати?

Не можна заважати винні спирти (вино, шампанське, коньяк) із зерновими (пиво, віскі, джин, горілка). Також не можна змішувати білі та червоні вина.

Головне правило сумісності спиртного говорить: гармонують між собою напої на одній і тій же основі. Наприклад, можна змішати горілку та віскі, які роблять на основі зернових спиртів. Безпечною буде комбінація коньяку, грапи, бренді та чачі, виготовлених із виноградного спирту.

Таніни дратуватимуть слизову оболонку твого шлунка і висмоктуватимуть рідину з організму, а горілка послужить ідеальним каталізатором цих процесів.. У деяких закладах подають коктейль «Розаючий молот», що складається зі 150 грамів червоного вина на 200 грамів горілки.

Треба або сухе пити, ще краще голять. Чим менше цукру в алкоголі, тим легше він переноситься", – пояснив він. Також експерти традиційно радять не змішувати різні види алкогольних напоїв. "П'ють шампанське, потім горілку, а потім лакують це якимось вином.