Який алкоголь краще пити, щоб не хворіти?

Чисті міцні напої, як горілка, джин та ром краще, ніж темні чи солодкі напої на кшталт бурбона, віскі чи текіли. Знову ж таки: тому, що в них менше домішок.20 серп. 2023р.

За категорією алкогольних напоїв найбезпечнішими є саме міцні алкогольні напої. горілка, коньяк. З вини – червоне сухе. Доза десь у 100 грамів, вважається, не викликає якихось проблем. Пиво – найшкідливіший алкогольний напій за спектром побічних ефектів.

Не слід приймати алкоголь натще. Якщо випити спиртний напій на голодний шлунок, він почне швидко засвоюватися і людина сп'яніє за короткий проміжок часу. Тому перед вживанням алкоголю варто поїсти і найкраще з'їсти їжу, що містить жири, наприклад, шматочок сала чи вершкового масла.

За словами вчених, реакція організму багато в чому залежить від інтенсивності кольору напою: різні домішки, завдяки яким він набуває кольору, негативно позначаються на загальному стані напідпитку. Відповідно, безбарвний алкоголь переноситься легше.