Який чай убиває ракові клітини?

Американські молекулярні біологи з'ясували, що одна з летких речовин, присутня в зелений чай, здатне знищувати ракові клітини, змушуючи їх виробляти молекули білка p53, що відповідає за перевірку цілісності геному.24 лют. 2023р.

У всьому світі широко вживають зелений чай (Camellia sinensis), який містить поліфеноли, що мають потужну антиоксидантну активність, які можуть запобігати утворенню вільних радикалів, які можуть спричинити пошкодження та загибель клітин.

орегано, шавлія, майоран, м'ята та меліса, кріп і петрушка, естрагон та інші прянощі мають протиракову дію завдяки наявності насиченого зеленого відтінку; ячмінь – наявність ферменту супероксиддисмутазу руйнує вільні радикали, що сприяють зростанню ракових клітин.

Яблука містять поліфеноли, що володіють перспективними протираковими властивостями. Поліфеноли – це рослинні сполуки, які можуть запобігати запаленню, серцево-судинним захворюванням та інфекції. Ряд досліджень показує, що поліфеноли мають протиракові та протипухлинні властивості.