Який смак надає глутамат натрію їжі?

Є білим кристалічним порошком, добре розчинним у воді. Своїм використанням як харчова добавка дана сіль зобов'язана тим, що передає один з основних смаків. умами, або так званий «м'ясний смак», відмінний від солодкого, солоного, кислого та гіркого.

Глутамат натрію – це найцікавіша харчова добавка, яка робить смак страв більш насиченим та яскравим. При дотриманні правил споживання добавки вона не завдасть вашому організму ніякої шкоди і буде абсолютно безпечна..

Глутамати легко іонізуються і надають їжі основу смаку умами.Схожі

Глутамат натрію – це сіль глутамінової кислоти. Вона зустрічається в чіпсах, вермішелі миттєвого приготування, китайської їжі, соєвому соусі, грибах та курячому бульйоні. Саме глутамат посилює смак та запах цих продуктів, а також наше бажання їх з'їсти.