Який жирності сир можна їсти при діабеті?

Сніданок о 8-9 годині: взяти 3-4 ст. ложки каші (крім рисової та манної) або 3-4 ст. ложки сиру – будь-якої жирності, або 2 яйця (можна омлет), якщо без жовтків – можна щодня.

Людям, які страждають на цукровий діабет, слід виключити з раціону вершкове масло, вершки та сир жирністю більше 5%.

Сир при цукровому діабеті рекомендується вживати щодня, до 100-200 грамів на день у натуральному вигляді або у вигляді сирників, сирників, пудингів, запіканок. Сир, а також вівсяна та гречана каші, висівки, шипшина покращують жировий обмін та нормалізують функцію печінки, перешкоджають жировим змінам печінки.

Слід вживати молочні продукти: кисле молоко, молоко, кефір сир, як у натуральному вигляді, так і у вигляді пудингів, сирників та ін. Жирні молочні продукти: сир, сметану, жирний сир можна вживати в їжу в обмеженій кількості.