Чи можна за панкреатиту безалкогольне вино?

Безалкогольне вино незамінно як допоміжна альтернативна терапія захворювань шлунка, коли він не виробляє достатню кількість соляної кислоти, при панкреатитах хронічного характеру, що спричиняють недостатню секрецію ферментів та нетравлення жирної їжі тваринного походження.

При запальних процесах підшлункової залози не можна вживати алкоголь, жирну та гостру їжу. Потрапляючи в кров, спирт може спричинити різке загострення хвороби. Заборонено вживання безалкогольних напоїв, що містять мікродози алкоголю (0,5-1,5 градуса).

При панкреатиті можливе вживання алкоголю, проте лише певного типу та в обмеженій кількості. 50 мл напівсухого чи сухого вина. Це максимально допустима кількість у разі порушення роботи підшлункової залози.

«При хронічному панкреатиті та жовчнокам'яній хворобі не можна газовані напої, у тому числі й алкогольні: шампанське, пиво, коктейлі. Червоне вино не можна при харчовій алергії та надмірному утворенні гістаміну в ШКТ. Будь-який алкоголь заборонений при всіх захворюваннях у тяжкій формі чи загостренні.