Чи можна заварювати м'яту окропом?

Кип'ятять воду та охолоджують її до 90 °С – якщо залити м'яту окропом, вона втратить більшу частину корисних компонентів. Потім заливають гарячою водою підготовлену м'яту та накривають її кришкою. Наполягають напій 5-7 хвилин. П'ють із часточкою лимона чи медом.18 лист. 2023р.

Засипте в скляний чайник для заварювання 5 г сушених подрібнених листочків. м'яти, додайте за смаком зелений або чорний чай, після чого залийте сировину водою, підігрітою до +80-90 градусів за Цельсієм. Накрийте кришкою чайник і дозвольте напою настоятися протягом хоча б 15 хвилин.

Це меліса (лат. Melissa) – двоюрідна сестра звичайної перцевої м'яти, що належить тому ж сімейству ясноткових. Маючи схожий освіжаючий смак, меліса відрізняється від перцевої м'яти своїм яскравим лимонним ароматом.

Протипоказання до вживання м'яти вважаються гіпотонія (знижений тиск), дитячий вік до 3 років, вагітність, а також індивідуальна нестерпність. З обережністю стоїть пити м'ятні напої людям із підвищеною кислотністю шлунка.