Чи потрібне солодке для мозку?

У шлунку цукор розпадається на фруктозу та глюкозу. Глюкоза – основне джерело енергії, необхідної для нормальної роботи мозку, м'язів, внутрішніх органів. Якщо вона не надходить в організм, людина відчуває слабкість, їй складно зосереджувати увагу, виконувати фізичну роботу, рухатися, можлива втрата свідомості.

При поїданні солодощів рівень дофаміну в організмі різко підвищується, що сприймається людиною як винагорода і спонукає знову і знову їсти десерти. При частому вживанні ласощів мозок "звикає" до підвищеного рівня дофаміну, і в людини з'являється "цукрова залежність".

Цукор ідеальне джерело енергії, він необхідний для нормальної роботи мозку, м'язів. Без цукру погіршується кровопостачання головного та спинного мозку. Недолік цукру в харчуванні може призводити до слабкості, запаморочення, сонливості, зниження інтелектуальних здібностей.

Цукор стимулює 'центр винагороди' мозку, який, у свою чергу, може спричинити ефекти залежності. Надмірне споживання підсолоджених продуктів та доданого цукру – фруктози та сахарози – може викликати когнітивні порушення в мозку.