Чиї мізки найсмачніші?

Делікатесом вважаються ягнячі мізки

мізки

Мізки – м'якотний субпродукт переробки великої та дрібної рогатої худоби та свиней. У їжу йдуть мізки свиней, білок, коней, корів, мавп, курей та кіз. У багатьох культурах різні види мозку вважаються делікатесом.

https://ua.wikipedia.org › wiki › Мозки_(субпродукт)

. Ніжні на смак, вони мають приємний рожевий колір. За розміром збігаються зі свинячими. Щоб страва з ягнячих мізків вийшла по-справжньому смачною, їх у жодному разі не можна готувати більше 5 хвилин. 2023р.

Мізки – м'якотний субпродукт переробки великої та дрібної рогатої худоби та свиней. У їжу йдуть мізки свиней, білок, коней, корів, мавп, курей та кіз. У багатьох культурах різні види мозку вважаються делікатесом.

Смак у мозку виражений слабо. Тому відварювати їх краще у міцному, насиченому курячому бульйоні. Інакше вони виходять прісними. Відваривши, мозок можна нарізати скибочками, вмочити в кляр і швидко обсмажити у фритюрі.

Корисні властивості Вітаміни, мінеральні елементи та корисні жири, що містяться у свинячих мізках, активізують роботу мозку, зміцнюють нервову систему, благотворно впливають на стан судин та м'язів.