Чого не можна робити за низького гемоглобіну?

Тому, при корекції рівня гемоглобіну в організмі хоча б на якийсь час краще відмовитися від молока та молочних продуктів. Якщо це неможливо, їжте залізо – і кальцій містять продукти в різний час. Засвоєння заліза також знижують чай та каву, при низькому гемоглобіні їх не варто пити під час та після їжі.

Важливо знати, що засвоєнню заліза з їжі перешкоджають такі продукти, як:

  • молоко;
  • Чорна кава та чай;
  • Свіжі хлібобулочні вироби;
  • Шоколад та різні тістечка;
  • Жирні, копчені, пряні, солоні та гострі страви.

При легкому ступені залізодефіцитної анемії підвищення гемоглобіну в крові зазвичай достатньо дотримання дієти з включенням до раціону продуктів, що містять високий рівень заліза:

  • яловича, куряча, свиняча печінка;
  • яловичина, курятина, індичка;
  • яєчні жовтки;
  • риба;
  • вівсяна каша;
  • гречка;
  • морква, буряк, помідори;

При низькому рівні гемоглобіну в судини надходить мало кисню, тому людину часто дошкуляють холод, мерзлякуватість кінцівок. Може навіть змінити смак, коли хочеться чогось незвичайного. крейданаприклад.