Тому, при корекції рівня гемоглобіну в організмі хоча б на якийсь час краще відмовитися від молока та молочних продуктів. Якщо це неможливо, їжте залізо – і кальцій містять продукти в різний час. Засвоєння заліза також знижують чай та каву, при низькому гемоглобіні їх не варто пити під час та після їжі.
Важливо знати, що засвоєнню заліза з їжі перешкоджають такі продукти, як:
- молоко;
- Чорна кава та чай;
- Свіжі хлібобулочні вироби;
- Шоколад та різні тістечка;
- Жирні, копчені, пряні, солоні та гострі страви.
При легкому ступені залізодефіцитної анемії підвищення гемоглобіну в крові зазвичай достатньо дотримання дієти з включенням до раціону продуктів, що містять високий рівень заліза:
- яловича, куряча, свиняча печінка;
- яловичина, курятина, індичка;
- яєчні жовтки;
- риба;
- вівсяна каша;
- гречка;
- морква, буряк, помідори;
При низькому рівні гемоглобіну в судини надходить мало кисню, тому людину часто дошкуляють холод, мерзлякуватість кінцівок. Може навіть змінити смак, коли хочеться чогось незвичайного. крейданаприклад.