Гістаміни з'являються у вині під час бродіння, і це нормально. Тільки деякі люди не можуть засвоювати їх, чому у них з'являється алергія. Це може викликати не тільки головний біль, а й нежить, почервоніння обличчя та сухість в очах. Найбільше гістамінів у червоному вині, так що візьміть це на замітку.
Після вживання алкоголю рекомендується пити морси, компоти, а також корисний відвар імбиру. Він розріджує кров, має заспокійливий ефект, здатний швидко нормалізувати роботу судин, тому головний біль, у міру прийому напою, поступово проходить.
Алкоголь може викликати розширення судин голови, не випадково у багатьох червоніє обличчя, це спричиняє розвиток головного болю.. Цьому сприяє підвищення артеріального тиску при вживанні алкоголю. Крім того, у деяких винах міститься гістамін, який може бути провокатором нападу мігрені.
Уникати танін червоних вин на тлі стресу. Вчені вважають, що стрес вони не знімуть, а головний біль можна отримати. 5. Смакувати вино, пити його неспішно, чергуючи келих вина з келихом води.