Чому горілку п'ють залпом?

Часті тости під час застілля – Одна з причин, чому горілку п'ють залпом, з невеликих чарок, практично ніколи не потягуючи і не смакуючи. Завдяки мінімальним дозам випити можна більше горілки, не п'яніючи. Зазвичай чисту горілку п'ють сильно охолодженою, практично крижаною.

Горілку рекомендується вживати у чистому вигляді, не змішуючи з іншими алкогольними напоями, маленькими ковтками, омиваючи нею ротову порожнину.. Перед вживанням напій слід охолодити: оптимальною вважається температура 8-10°С. Розливати напій заведено вже на столі, подаючи горілку у пляшці.

Говорять, що помірне споживання горілки гальмує утворення атеросклеротичних бляшок, знижує ризик виникнення стенокардії та ішемічної хвороби серця, а також може уберегти від артритів..

Однак усереднений показник все ж таки існує – це 7-8 р. етанолу на кілограм маси тілащо приблизно дорівнює 500 мл етилового спирту для людини з масою тіла 64-65 кг. У перерахунку на горілку близько 1200 мл.