Чому каламутніє зерновий самогон?

Якщо самогон каламутніє при розведенні, значить або він, або вода, містить речовини, мало розчинні в розчині низької концентрації спирту. Це можуть бути або солі у твердій воді, або розчинні у спирті, але малорозчинні у воді домішки спирту.7 лют. 2023р.

Повторна перегонка – Основний і найбільш ефективний спосіб позбутися каламуті. Для цього самогон розбавляють (до 20 °) і знову запускають дрібну дистиляцію. Потім спирт доливають води, щоб отримати необхідну фортецю, і на пару днів відправляють у темне приміщення.

Через солі і різні домішки, що містяться у воді. і з'являється білястий колір під час розведення самогону. Порада: щоб уникнути помутніння, використовуйте для розведення готового продукту очищену воду, наливаючи його у воду, а не навпаки. Температура води та спирту повинна бути не більше 10 градусів.

Але чи можна пити такий каламутний самогон? Вкрай не рекомендується. Жорсткість води. Самогон може стати каламутним після розведення його водою з великою кількістю солей та домішок.