Крім легенів коронавірусна інфекція впливає на кровообіг – кров стає більш в'язкою, повільніше проходить по артеріях та венах, що підвищує ризик тромбоутворення та призводить до зниження фізичних функцій.
Необхідні у щоденному раціоні та кисломолочні продукти помірної жирності. Сир, сир, кефір, кисле молоко, білий йогурт без доданого цукру забезпечують повноцінним білком. Вони відмінні джерела легкозасвоюваного кальцію та фосфору, вітамінів А та вітамінів групи B.
Найбільш часті симптоми коронавірусу:
- висока температура
- сухий кашель
- задишка
- характерна сильна стомлюваність
- біль в м'язах
- біль у горлі
- головний біль
- втрата або порушення смаку та/або запаху (характерний симптом)
1 день – підвищення температури, міалгія, слабкість. 7 день – критичний, підняття фебрильної температури, падіння сатурації, поява ознак кисневого голодування. Частина пацієнтів настає поліпшення. 8-9 день – Можливе приєднання бактеріальної інфекції.