Чому палить у горлі після алкоголю?

Горілка, коньяк та всі напої з міцністю понад 40 градусів. Етанол починає всмоктуватися в кров вже в роті та стравоході, він сам по собі обпалює слизові оболонки. Завдання шлункового соку – розбавити етанол.

Чому міцне спиртнеобпалює» горло навіть якщо холодний напій З температурою відчуття того, що спиртне обпалює горло пов'язано лише опосередковано. І ось чому. 2002 року італійські вчені показали, що алкоголь змінює чутливість рецепторів ванілоїдних TRPV1, основна функція яких – захист від опіків.

Печіння у горлі часто пов'язують із сухістю та роздратуванням. При болі у горлі вам обов'язково варто пити більше рідини, щоб уникнути зневоднення. Намагайтеся уникати занадто гарячих або холодних напоїв (наприклад, не пийте гарячий чай або охолоджену воду), оскільки вони тільки сприяють роздратуванню.

2. Вживання алкоголю Коли у вас болить горло, краще відмовитись від алкоголю. Існує думка, що спиртні напої здатні надати дезінфікуючу дію, але насправді вони лише посилюють роздратування і призводять до зневоднення і, як наслідок, сухості у горлі.