Чому самогон каламутніє на холоді?

Помутніння самогону при охолодженні в холодильнику чи морозі викликано виділенням ефірних олій та домішок, які роблять його каламутним.27 квіт. 2023р.

Застосування вугілля для рятування самогону від сторонніх домішок – найпопулярніший спосіб очищення. Досвідчені винокури використовують деревне та кокосове активоване вугілля. Вугілля має пористу структуру і це робить його чудовим абсорбентом.

Через солі і різні домішки, що містяться у воді. і з'являється білястий колір під час розведення самогону. Порада: щоб уникнути помутніння, використовуйте для розведення готового продукту очищену воду, наливаючи його у воду, а не навпаки. Температура води та спирту повинна бути не більше 10 градусів.

Як очистити помутнілу брагу Повторна перегонка – основний і найбільш ефективний спосіб позбутися каламуті. Для цього самогон розбавляють (до 20°) і знову запускають дрібну дистиляцію. Потім спирт доливають води, щоб отримати необхідну фортецю, і на пару днів відправляють у темне приміщення.