Чому солодке корисно для мозку?

Його користь полягає в наступному: – Внаслідок своєї діяльності мозок використовує до 20 % енергії, що виробляється організмом.. За відтворення енергії відповідає глюкоза, яка швидко засвоюється організмом і надходить у тканини вже через півгодини після вживання солодощів.

У шлунку цукор розпадається на фруктозу та глюкозу. Глюкоза – основне джерело енергії, яка потрібна на нормальної роботи мозку, м'язів, внутрішніх органів. Якщо вона не надходить до організму, людина відчуває слабкість, їй складно концентрувати увагу, виконувати фізичну роботу, рухатися, можлива втрата свідомості.

Справа в тому, що тіло людини витягує необхідну йому енергію з жиру та цукру. А мозку потрібна лише глюкоза. Людський організм працює на цукрі як на паливі: глюкоза – основне джерело енергії. Усі вуглеводи, які потрапляють в організм, перетворюються на глюкозу.

Цукор стимулює 'центр винагороди' мозку, який, у свою чергу, може спричинити ефекти залежності. Надмірне споживання підсолоджених продуктів та доданого цукру – фруктози та сахарози – може викликати когнітивні порушення в мозку.