Чому вино алкоголь?

Звідки з'являється алкоголь У ягодах міститься природний цукор, кількість якого залежить від сорту та ступеня зрілості винограду. Дріжджі, що входять до складу виноградного соку, ферментують цукри, які в результаті біохімічних реакцій (розщеплення вуглеводів) виділяють вуглекислий газ та етанол.10 лист. 2023р.

Всі алкогольні напої, чи то пиво чи вино, містять спирт, званий етанолом. Він утворюється при бродінні фруктів чи зерен для алкогольних напоїв. Саме етанол у цих напоях впливає на настрій та реакцію – і дія етанолу завжди однакова, незалежно від обраного напою.

Таке відбувається, якщо вино неправильно зберігалося або пробка пересохла і пустила надто багато повітря.

Залежно від того, на якій стадії додається винний спирт, вино виходить або солодким, або сухим. Якщо спирт додається під час зброджування, процес ферментації цукру, що міститься в суслі, зупиняється, і вино залишається солодким.