Чому ж японці так довго живуть?

А ще в Японії живуть 5 із 15 найстаріших людей на планеті. Японці майже не їдять червоне м'ясо, зате в їхньому меню дуже багато риби, тофу, овочів та свіжих продуктів.. Ця дуже поживна їжа не тільки корисна сама по собі, а й знижує рівень холестерину в крові. Крім того, японці дуже рідко смажать чи запікають їжу.

Можливими поясненнями є окинавська кухня, невимушений спосіб життя, дбайлива спільнота та активність. Багато дослідників в галузі медицини пов'язують величезну кількість довгожителів у префектурі Окінава з окинавською кухнею, позиціонуючи її, як корисну для здоров'я і життя, що продовжує.

Однією з причин такого високого відсотка людей похилого віку серед населення є низький рівень народжуваності у країні. Рівень дитячої смертності також низький, і це ще один фактор, що збільшує середню тривалість життя.

Багато овочів, достатньо води та повна відсутність цукру – Ось секрет японців, як добре виглядати і довго жити. У Японії дуже люблять зелений чай із жасмином, адже це потужний антиоксидант, що сприяє зміцненню імунної системи. Японці вважають своїм обов'язком знайти потрібну справу і присвятити йому життя.