Де багато селену та цинку?

Рекордсмен за вмістом цинку устриці: 60 мг на 100 г продукту. Також цинк у великій кількості міститься в яловичій печінці та курячих сердечках, пивних дріжджах, насінні соняшнику та гарбуза, кунжуті, зародках пшениці, кедрових горіхах та в порошку какао. Другий захисник нашої імунної системи – селен.11 лист. 2023р.

Природним джерелом селену для людини є продукти харчування. Високий зміст селену у часнику, свинячому салі, пшеничних висівках та білих грибах. Також багато селену міститься в оливковій олії, морських водоростях, пивних дріжджах, бобових, маслинах, кокосах, фісташках та кешью.

Для зміцнення імунітету необхідно включати до раціону дитини продукти – джерела селену та цинку. До них відносяться: печінка, язик, яловичина, квасоля, індичка, риба, хліб із цільного зерна, дикий рис, часник.

яловичині Особливо багато цинку міститься в яловичині, печінці, морських продуктах (устриці, молюски, оселедець), пшеничних зародках, рисових висівках, вівсяного борошна, моркви, гороху, цибулі, шпинаті та горіхах.