Де найбільше вітаміну В2?

Найкращими джерелами вітаміну В2 є печінка, дріжджі, мигдаль, яйця, кучерява капуста, сир, шпинат, житній хліб, броколі, курага та чорнослив, салаку, авокадо, свинина, бобові, індичата, горіхи, насіння.

Симптоми дефіциту вітаміну В2 біль голови, порушення сну; гіперемія очей, різь в очах, світлобоязнь, порушення сутінкового зору, сльозотеча, зниження гостроти зору, кон'юнктивіт, блефарит; ураження шкіри аногенітальної області (свербіж, почервоніння).

Перерахуємо найпоширеніші продукти із вмістом вітаміну B2. Він присутній у цільному сирі, сирі, бобових, зеленому горошку, м'ясі, гречаній та вівсяній крупах, хлібі з борошна грубого помелу, дріжджах..

Засвоюваність вітаміну В2 З овочів він всмоктується краще, якщо вони перед цим піддаються термічній обробці. Люди, які застосовують В2 у вигляді харчової добавки, повинні пам'ятати, що вітамін добре засвоюється тоді, коли в шлунку є достатньо їжі.