Коли чай стає отрутою?

А після того, як настій охолонув до 30°С, рідина перетворюється на привабливий живильний субстрат для грибів та інших мікроорганізмів. Через 2-3 дні життя цієї мікрофлори в заварнику з'являється пліснява, і чай дійсно перетворюється на отруту для людини.

Перша і найявніша ознака, яку деякі чомусь ігнорують, незважаючи на те, що це очевидний «червоний прапор». Неприємний сирий запах з'являється у чаю, який зберігався в приміщенні з високою вологістю та поганою вентиляцією протягом кількох місяців або навіть кількох тижнів..

Так скільки ж можна, можливо зберігати заварений чай? Чорний чай рекомендується випивати вже за 15-20 хвилин після того, як він буде заварений. Звичайно, через 5-6 годин він ще не стане шкідливим, але вже втратить свій справжній смак та аромат, а також його корисні елементи просто зруйнуються.

Коли слід пити Охолоджений чай не тільки втрачає свої корисні властивості, а й перетворюється на небезпечну зброю.. Через окислення на поверхні з'являється плівка, що створюється з білкових молекул, кальцію, заліза, магнію, а також кофеїну, гуаніну та теофіліну.