Правильне час для віскі вечір. Алкоголь потрібно трохи охолодити, для цього краще використати спеціальні віскі-камені. Келихи у формі тюльпанів або товстостінні тумблери наповнюють на третину. Перший невеликий ковток повинен бути повільним – потримайте напій у роті кілька секунд, оцініть смак та аромат.13 квіт. 2023р.
Чим закушують віскі
- Односолодовий віскі з димним або фруктовим ароматом п'ють під м'ясо (баранину та телятина), птицю, яловичу мову.
- М'який купажований віскі п'ють під копчену червону рибу (в ідеалі лосось).
- Купажований віскі із трав'яним ароматом п'ють під морепродукти (креветки, устриці).
Пити віскі потрібно після обіду, тому що напій це міцний і вранці його не вживають.
Віскі відмінно поєднується з морепродуктами, сиром, копченим та смаженим м'ясом, десертами. Легші віскі краще підходять для копченого лосося та суші. У той час як середньотіла віскі поєднується з копченою рибою, наприклад, скумбріей.