Кому не можна пити чай?

Якщо у вас залізодефіцитна анемія, наприклад низьке залізо, гемоглобін або феритин, то вам протипоказаний чай, оскільки він перешкоджатиме засвоєнню заліза. Також таніни можуть погіршувати травлення», – пояснила нутриціолог.

Крім того, у чаї міститься кофеїн, який може спровокувати головний біль та розлад нервової системи. Міцний чай може викликати прискорене серцебиття та сильне виділення шлункового соку. Тому напій не варто вживати тим, хто страждає на гіпертонічну хворобу та атеросклероз..

Напій, що має надто високу температуру, дратуватиме і обпалюватиме горло, стравохід і слизову оболонку шлунка. Зловживання надто гарячим чаєм здатне призвести до утворення рубців. Фахівці зазначають, що температура чаю не має перевищувати 56 градусів.