Сильний та гострий біль при харчовому отруєнні відчувається в епігастральній ділянці та в кишечнику.. Вона супроводжується розладом випорожнень, при цьому в калі можуть бути кров'яні згустки, що вказують на початок некротичних змін у стінках кишечника. Рідкий випорожнення, іноді з кров'яними згустками.
Серед них:
- слабкість,
- нудота і блювання, що повторюється неодноразово,
- позиви в туалет і рідкий стілець,
- стрибки артеріального тиску,
- підвищення температури тіла або озноб,
- запаморочення та непритомний стан.
У середньому, при харчових отруєннях тривалість поганого самопочуття чи інтоксикації триває від 3 до 10 днів.
Зазвичай вже через 4-6 годин після вживання неякісної чи зараженої їжі людині стає погано. Інкубаційний період може бути й коротшим за цей час. Інтоксикація проявляється у всіх, хто їв зіпсований продукт.