Що буде, якщо дуже ретельно пережовувати їжу?

Під час тривалого та ретельного пережовування виробляється більше слини, яка сприяє ремінералізації зубів та відновлює рН у порожнині рота після продуктів, що містять кислоту та цукор.. Не існує універсального способу пережовувати їжу, це залежить від типу їжі та стану зубів.26 січ. 2023р.

Правильне пережовування їжі, насамперед, сприяє травленню та засвоєнню поживних речовин. Коли їжа не перетравлюється належним чином, ви можете страждати від таких проблем, як розлад шлунка, підвищена кислотність, здуття живота, печія, запор, головний біль та занепад сил.

Погано пережована їжа зменшує кількість нутрієнтів, які абсорбуються нашим тілом.. Тому травлення стає менш ефективним у постачанні організму мінералами та вітамінами, навіть при вживанні суперфудів. Також погано пережована їжа збільшує ризик харчового отруєння.

Якщо ковтати їжу не жуючи, рівень глюкози залишиться стабільним, інсулінового піку не станеться, і ви не відчуєте голод раніше.