Що допомагає для суглобів?

Соняшник, горіхи, лляне насіння і оливкова олія також містять необхідний для суглобів вітамін F. Разом з вітаміном D він допомагає засвоєнню кальцію. Корисні продукти для суглобів: яйця, сири, банани, морепродукти (краби, устриці, омари). Мукополісахариди – будівельні речовини для сполучної тканини.

Риб'ячий жир допомагає зберегти еластичність і здоров'я хрящів та тканин, а також покращує якість внутрішньосуглобового мастила, а в деяких випадках допомагає навіть зменшити біль при артриті. Найбільше Омега-3 міститься у форелі, скумбрії, оселедці, лососі, сардинах, тунці, а також у чорній та червоній ікрі.

Вітаміни групи B6 – можуть допомогти у регенерації пошкоджених тканин, зміцненні імунітету, зменшенні запалення при артрозі, артриті та інших захворюваннях суглобів.

Продукти, важливі для суглобів Продукти, що містять поліненасичені жирні кислоти – скумбрія, малосольний оселедець, лосось, форель. Джерела вітаміну С – чорна смородина, шипшина, ківі та цитрусові. Фрукти та овочі у сирому вигляді повинні становити не менше половини добового раціону.