Що горло червоне?

Причини почервоніння горла Вживання гарячої їжі, яка може спричинити термічний опік2. Роздратування або опік глотки хімічними речовинами (кислотами, лугами, рідинами, що містять спирт)2. Вживання надмірно гострої їжі (подразнення слизової оболонки можуть викликати гострий перець, імбир, хрін, гірчиця).

Червоне горло говорить про наявність запального процесу у ротоглотці різної етіології. Внаслідок ослаблення захисних властивостей слизової оболонки віруси, бактерії, гриби, що заселили ротоглотку, призводять до патологічного запалення, що супроводжується болем у горлі та іншими симптомами.

Основною причиною червоного горла є вірусні інфекції. У дітей віком від 3 років віруси викликають від 70 до 85% випадків гострого фарингіту та тонзиліту, а у дорослих — від 90 до 95%. Найбільш поширеними вірусами є риновірус, коронавірус та аденовірус.

Для зняття запалення рекомендується постійно полоскати горло розчином Фурациліну, антисептиками, що не містять спирту, відварами лікарських трав, содовим розчином з додаванням кількох крапель йоду..