При низькому рівні гемоглобіну в судини надходить мало кисню, тому людину часто дошкуляють холод, мерзлякуватість кінцівок. Може навіть змінити смак, коли хочеться чогось незвичайного. крейда, наприклад.5 травня 2023р.
Рівень заліза в організмі на початкових етапах розвитку анемії можна підвищити при допомоги продуктів харчування:
- Зелені яблука;
- Гречана каша;
- Печінка – перевага віддається яловичій, тому що вміст заліза у цьому продукті максимально;
- Гранат;
- Петрушка;
- Яловичина;
- Індичка;
- Яблучний сік;
Низький гемоглобін у крові, як правило, свідчить про дефіцит заліза в організмі є проявом анемії.
Поширеними ознаками такої анемії буває головний біль, запаморочення, сухість та шорсткість шкіри, порушення в роботі системи травлення. Тяжкий ступінь недостатності гемоглобіну – визначається рівнем гемоглобіну нижче 70 г/л., часто спостерігається стомлюваність, втрата свідомості та головний біль.