Що краще напівсолодке чи напівсухе шампанське?

Орієнтуйтеся на власний смак. Якщо зазвичай віддаєте перевагу неігристому сухому і напівсухому вину – значить, брют, якщо п'єте напівсолодке – беріть напівсолодке. На пострадянському просторі брют тільки набуває популярності, поки що більше шанувальників напівсолодких та десертних вин.

Головна відмінність напівсухого від напівсолодкого вина полягає у концентрації цукру. Якщо перше вино містить 5-30 г цукру на літр, то для напівсолодкого цей показник становить 30-80 г на літр. Що ж до технології виготовлення, то вона практично ідентична в обох випадках.

На запитання «яке вино солодше – сухе чи напівсухе» відповісти досить просто. Обидва види містять занадто мало цукру, щоб бути солодкими в звичному сенсі цього слова. Сухе трохи різкіше, брутальне, з яскраво вираженою кислинкою і терпкістю, напівсухе – м'якше, витонченіше, елегантніше, ніжніше.