Але найголовніше у харчуванні – це повноцінний та різноманітний раціон. У цій статті ми хотіли б зупинитися на конкретних продуктах – джерелі необхідних для людини вітамінів, мікроелементів, мінералів, жирів, білків і вуглеводів.
10 принципів здорового живлення
- Контролюйте баланс калорій та обсяг з'їденого. …
- Харчуйте регулярно. …
- Слідкуйте за різноманітністю живлення. …
- Овочі та фрукти – щодня. …
- Обмежте цукор. …
- Не «пийте» калорії: сік, газовану воду, чай і каву з цукром. …
- Скажіть «НІ» напівфабрикатам, фаст-фуду, ковбасам, сосискам.
Здорове харчування включає такі компоненти: Фрукти, овочі, бобові (наприклад, сочевиця, квасоля), горіхи та цілісні злаки (наприклад, неперероблена кукурудза, просо, овес, пшениця та неочищений рис).
Прибираємо харчове сміття
- цукор та продукти, що його містять;
- випічку та борошняні вироби білого кольору;
- ковбасу, ковбасні вироби, м'ясні напівфабрикати;
- фастфуд;
- солодкі соки, газування та лимонади – замінити можна кавовими напоями;
- майонез, кетчуп та інші соуси штучного походження.