Що не можна їсти за ішемії головного мозку?

Дуже важлива дієта з обмеженням тваринних жирів, консервованих продуктів та гострих приправ. Частка жирів у раціоні має перевищувати 30%, у своїй жири повинні бути переважно рослинного походження. Необхідно зменшити кількість здоби, цукру, кондитерських виробів та солі.

Дуже важливо зменшити вживання з їжею холестерину. Для цього виключіть із раціону субпродукти тварин: печінку, нирки, серце, легені, мізки, червону та чорну ікру, обмежте споживання яєчних жовтків (до 2-3 на тиждень), жирні сорти сиру. Обмежте вживання цукру та солодощів до 50 гр. в день.

Терапія ішемії судин головного мозку складається з консервативного (медикаментозного) способу лікування та хірургічного. Перший метод спрямовано поліпшення судинного тонусу, артеріального тиску. Лікар скоригує раціон хворого для виключення ризику формування атеросклеротичних бляшок, тромбів.

Основним етіологічним фактором розвитку хронічної ішемії головного мозку (ХІМ) є артеріальна гіпертензія (АГ) у поєднанні з атеросклеротичним ураженням судин.