Що не можна за дієти Овд?

Виключаються: гострі приправи, шпинат, щавель, копченість. Страви готуються у відвареному вигляді або на пару, запечені. Температура гарячих страв – 60-65оС, холодних страв – не нижче 15оС.

ОВС – основний варіант дієти (дієта з фізіологічним вмістом білків, жирів та вуглеводів, збагачена вітамінами, мінеральними речовинами, рослинною клітковиною). ВБД – високобілкова дієта (дієта з підвищеним вмістом білка, нормальною кількістю жирів та обмеженням легкозасвоюваних вуглеводів).

Заборонені продукти

  • свіжий хліб, житній хліб, здобне та листкове тісто;
  • жирні сорти м'яса та риби;
  • бобові;
  • тверді крупи – кукурудзяна, ячна, перлова, пшоняна;
  • овочі, багаті на клітковину: білокачанна капуста, редька, редька, цибуля, ріпа, огірки, щавель
  • гриби;
  • свіжі фрукти та ягоди;
  • сухофрукти;

Солодощі: цукор, мед, пастила, зефір, некисле варення. Напої: неміцний чай, чай з молоком чи вершками, слабке какао, розбавлені соки із фруктів та ягід, відвар шипшини.