Що потрібно їсти за хвороби Альцгеймера?

У таких випадках рекомендується багата білком їжа та достатня кількість рідини. Великий апетит, відсутність відчуття насичення. Деякі пацієнти з хворобою Альцгеймера, навпаки, їдять дуже багато солодощів. У такому разі важливо контролювати пацієнта і намагатися, щоб раціон був різноманітним та повноцінним.

Жирна риба – Це лосось, скумбрія, тунець, тилапія, морський окунь, тріска. У такій рибі міститься велика кількість омега-3 жирних кислот, які корисні не тільки для мозку, але і для всього організму, у тому числі для профілактики хвороби Альцгеймера, зазначає дієтолог Христина Плотнікова.

Мінімізуйте споживання насичених жирів, що містяться в молочних продуктах, м'ясі та деяких видах масла (кокосовому та пальмовому), а також трансжирів, що надходять до нашого організму зі снеків, смаженої їжі та продуктів, у складі яких зазначено «частково гідрогенізовану олію».

Лікарське лікування хвороби Альцгеймера включає:

  • Інгібітори холінестерази: рівастигмін, донепезил, гаоантамін.
  • Блокатори NMDA-глутаматних рецепторів: акатинол-мемантин.