Що пригнічує сіль?

Хоча сіль може посилювати солодкий, кислий та смак умами, але сприйняття гіркоти вона знижує. Це відбувається тому, що іони натрію зв'язуються з рецепторами в ротовій порожнині і пригнічують сприйняття гіркоти. Справа в тому, що всі смакові рецептори розпізнають сіль, а точніше іони натрію.

Навіщо додавати в каву сіль – початкова версія А сіль, як відомо, здатна пом'якшувати воду. Крім того, при обсмажуванні зерен з'являється гіркота, яку можна нейтралізувати за допомогою солі, доданої в напій. Таким чином, щоб зменшити гіркоту кави та покращити характеристики жорсткої водив каву додається сіль.

«Нестача солі в організмі може спричинити дефіцит натрію. Як правило, у такому стані людина відчуватиме біль голови, слабкість, нудоту, погіршення апетиту, також може знизитися артеріальний тиск і виникнути судоми», – Розповіла Попова в інтерв'ю виданню «Доктор Пітер».

Цей напій прийнято вживати на весіллях, щоб показати свою готовність до тягарів сімейного життя. Декілька років тому, коли в країні ще існував звичай сватання, потенційна наречена могла запропонувати нареченому чашку кави з сіллю — вважалося, що таким чином вона відкидає пропозицію про заміжжя.