Суть кето-дієти полягає в раціон харчування з мінімальним споживанням вуглеводів. В ідеалі – не більше 40-50 г на добу. Поступово треба досягти співвідношення: жири – 60-70%, білки – 20-30% і трохи більше 10% вуглеводів.
Кетодієта: дозволені продукти
- М'ясо, птиця, риба та морепродукти без обмежень по жирності.
- Гриби.
- Нерафіновані рослинні олії, масло вершкове, тваринний жир, майонез та інші соуси, але без цукру та крохмалю у складі.
- Горіхи, насіння.
- Овочі зеленого кольору, зелень, несолодкі фрукти, цитрусові.
Заборонені продукти на класичній кето дієті:
- Цукор – у чистому вигляді та у складі будь-яких страв.
- Рафіновані та заморожені рослинні олії.
- Хліб, випічка, хлібобулочні вироби та борошно.
- Знежирене та згущене незбиране молоко.
- Вермішель, макарони та будь-які макаронні вироби.
Так, до вживання на кето–дієті дозволені:
- зелені овочі;
- всі види м'яса та жирної риби;
- яйця;
- натуральна та жирна молочна продукція;
- олії та жири, що не проходили термічну або будь-яку іншу обробку;
- всілякі горіхи, насіння та приправи.