Меню правильного харчування має обов'язково включати такі продукти: свіжі фрукти та овочі, цільнозернові продукти, нежирне м'ясо, нежирні молочні продукти, різноманітні каші, бобові, рибу, сухофрукти та горіхи.13 серп. 2023р.
Здорове харчування включає такі компоненти: Фрукти, овочі, бобові (наприклад, сочевиця, квасоля), горіхи та цілісні злаки (наприклад, неперероблена кукурудза, просо, овес, пшениця та неочищений рис).
10 принципів здорового живлення
- Контролюйте баланс калорій та обсяг з'їденого. …
- Харчуйте регулярно. …
- Слідкуйте за різноманітністю живлення. …
- Овочі та фрукти – щодня. …
- Обмежте цукор. …
- Не «пийте» калорії: сік, газовану воду, чай і каву з цукром. …
- Скажіть «НІ» напівфабрикатам, фаст-фуду, ковбасам, сосискам.
Сніданок має становити 25-30% калорійності щоденного раціону, обід – 30-35%, на вечерю має припадати 20-25%. У проміжках між їдою влаштовуйте перекушування: їжте фрукти, салати і нежирні молочні продукти. Основа раціону (близько 2/3) – продукти рослинного походження: овочі, фрукти та зернові.