Що визначає густина вина?

Насамперед, для вина щільність визначається концентрацією цукру та спирту. У сухих вин це значення зазвичай нижче 998 кг/м3 (щільність води) і становить приблизно 993 кг/м3. Додаючи у вино цукор, ми підвищуємо його щільність. 18 травня 2023р.

За допомогою ареометра-сахарометра ви зможете виміряти початкову щільність пива, медовухи, вина чи браги і отже, маючи точні показання, зможете її змінити до необхідного вам значення.

На відчуття щільності (або "тіла", як часто кажуть сомельє та винні експерти) впливають три фактори: концентрація алкоголю концентрація цукрів концентрація гліцеринів

Залежно від сорту вина цей показник варіюється від 993 кг/м3, Щільність води становить 997 кг/м3. Швидкість витіснення рідини з пляшки може змінюватися: сухі вина вийдуть з ємності швидше.