Скільки алкоголю у крові після келиха шампанського?

Пік вмісту спирту в крові при вживанні шампанського настає через 30 хвилин після випитого келихи. 100 мл напою повністю виходять із організму здорового чоловіка середньої ваги за 50 хвилин. Жіночому організму знадобиться понад 2 години на повне розщеплення етанолу, що міститься в 100 мл. шампанського.

«Завдяки бульбашкам шампанське потрапляє у кров і «вдаряє в голову» легше, ніж будь-який інший алкогольний напій. Це відбувається в результаті карбонізації, що прискорює перехід алкоголю зі шлунка до тонкої кишки. Простіше кажучи, навіть кількох келихів буде достатньо, щоб дійти «до кондиції».

Середньостатистичного здорового чоловіка вагою 70 кілограмів після вживання одного фужера (близько 100 грам) шампанського за кермо можна безбоязно сідати приблизно через півтори години. Два фужери збільшать цей термін вдвічі.